Keibelangrijk:

Waterdichte planning van je vermogen

Fiscale planning = bedrijfsvoorwaarde!

Ben je ondernemer?

Maximaal fiscaal voordeel?

Fiscale Routeplanner

Haal álles uit je inkomen:

Regel nu je inkomens- planning

Spaargeld?

Keibelangrijk:

Beschik je over onroerend goed?

Leningen en hypotheken.

Schenken en erven.

Bedrijf omzetten naar bv?

Besparen?

Fiscale planning = bedrijfsvoorwaarde!

Onze specialiteit!

Ben jij zzp'er of mkb'er?

Hulp nodig?

Accountants- of administratiekantoor?

Maximaal fiscaal voordeel?

Dé fiscalist!

Inkomen uit werk?

Andere vormen van inkomen:

Laat niets liggen!

Haal álles uit je inkomen:

Welkom bij dé fiscale routeplanner!

Je inkomen fiscaal goed plannen? Ik help je.

Vaste baan met salaris, inkomen uit losse opdrachten, een uitkering of pensioen… Uit welke bron je inkomen ook komt: je moet er belasting over betalen. Een goede fiscale planning zorgt ervoor dat je optimaal gebruik maakt van je fiscale mogelijkheden. En dus zoveel mogelijk bespaart!

Inkomen uit werk? Fiscaal slimmer plannen!

Je wilt uiteraard zeker weten dat je niet te veel belasting betaalt over je inkomen. Welke kosten zijn aftrekbaar? Maak je optimaal gebruik van alle heffingskortingen? Voor ondernemers en particulieren geldt: een goede fiscale routeplanning levert geld óp. Daag mij uit en we maken samen jouw optimale planning.

Recente blogs over dit onderwerp

Dga: loon of dividend?

Als dga keer je jezelf loon uit én eventueel dividend. Maar wat is fiscaal het meest voordelig? Maak je gebruik van de juiste combinatie van die twee? Juist! Meesterfiscalisten helpt je bij het nemen van de juiste beslissingen. Dat kan veel schelen!

De fiscale uitdagingen als ondernemer

Dat je als ondernemer tegen fiscaal-juridische uitdagingen aanloopt is logisch. Dan is het ook logisch dat je dat goed regelt. Weet je zeker dat je bij alle fiscale aspecten optimaal gebruik maakt van je mogelijkheden? En dat je niets laat liggen? 

Freelancer? Goed geregeld.

Ook als freelancer moet je voldoen aan je fiscale verplichtingen. Ik regel graag je belastingzaken voor je. Hoef je je nergens meer druk om te maken. Wel zo prettig!

Loondienst en belastingaangifte

Eén keer per jaar moet je belastingaangifte doen. Wil je zeker weten dat je geen aftrekpost mist? Dat kan je een boel geld schelen. Ik help je bij het doen van je aangifte.

Inkomen uit andere bronnen

Heb je geen inkomen uit loondienst en ben je -voor de belastingdienst- ook geen ondernemer? Dan heb je misschien ‘inkomsten uit overig werk’. Bijvoorbeeld met losse opdrachten of éénmalige werkzaamheden? Ook die inkomsten moet je opgeven bij de belastingdienst. En dan kan fiscaal slim plannen een boel schelen! 

Alimentatie. Heb je dat goed geregeld?

Het betalen van alimentatie kan gevolgen hebben voor je toeslagen, je voorlopige aanslag en de belastingaangifte. Wij kunnen je er alles over vertellen. 

Fiscale bijtelling

Iedereen weet het: gebruik je je auto van de zaak ook privé? Dan geldt de fiscale bijtelling. Wat betekent dat voor jou? Ook dat is een onderdeel van je totale fiscale routeplan.  

Gouden handdruk. Gefeliciteerd?

Fijn dat je een gouden handdruk hebt gekregen. Maar wat zijn de fiscale consequenties? Sinds 2013 moet je er in hetzelfde jaar inkomstenbelasting over betalen; zonder uitstel. Hoe hou je de belastingdruk zo laag mogelijk?

Inkomen uit aanmerkelijk belang

Heb je aandelen in een eigen bv? Dividend en verkoopwinst zijn dan belast als inkomen uit aanmerkelijk belang in box 2. Het tarief is vast en op dit moment 26,9%.  

Inkomen uit TBS

Vermogen beschikbaar stellen aan je eigen bv (geld uitlenen, pand verhuren) valt onder de fiscale terbeschikkingstellingsregeling (TBS). De inkomsten zijn dan, net als bijvoorbeeld looninkomen, belast in box 1 en niet in box 3. Dat lijkt ongunstig Dan kan dat een verschil tussen inkomstenbelasting betalen in box 1 of tegen de gunstigere tarieven uit box 3 betekenen. Voorkom vervelende verrassingen achteraf!  

Toeslagen

Maak je optimaal gebruik van je recht op toeslagen? Wellicht kom je zonder dat je het weet in aanmerking voor toeslagen. Of je moet juist te veel ontvangen toeslag terugbetalen. Zorg dat je niets laat liggen!