Keibelangrijk:

Waterdichte planning van je vermogen

Fiscale planning = bedrijfsvoorwaarde!

Ben je ondernemer?

Maximaal fiscaal voordeel?

Fiscale Routeplanner

Haal álles uit je inkomen:

Regel nu je inkomens- planning

Maak een fiscaal vermogensplan!

Keibelangrijk:

Beschik je over onroerend goed?

Leningen en hypotheken.

Schenken en erven.

Bedrijf omzetten naar bv?

Besparen?

Fiscale planning = bedrijfsvoorwaarde!

Onze specialiteit!

Ben jij zzp'er of mkb'er?

Hulp nodig?

Accountants- of administratiekantoor?

Maximaal fiscaal voordeel?

Dé fiscalist!

Inkomen uit werk?

Andere vormen van inkomen:

Laat niets liggen!

Haal álles uit je inkomen:

Welkom bij dé fiscale routeplanner!

Fiscale vermogensplanning = vooruitkijken!

Gedegen fiscale planning is een belangrijk onderdeel van vermogensbeheer. Dat geldt voor ondernemers én particulieren. Estate planning is het maken van de juiste, fiscaal meest gunstige keuzes. Vooruitkijken kan onderaan de streep een behoorlijk verschil betekenen. Ik help je met het structureren van je vermogen. Samen maken we een fiscaal routeplan waarmee je álles uit je vermogen haalt. 

Onroerende zaken

Of je nou ondernemer bent of particulier: vaak is onroerend goed een onderdeel van je vermogen. Heb je een bedrijfspand, een eigen woning of zelfs een vakantiehuis? Dan horen die uiteraard ook in je fiscale routeplanning. Want hoe je onroerend goed aanmerkt voor de belastingdienst kan veel verschil maken in belastingtarief dat je betaalt!

Eigen woningforfait

Heb je een eigen woning dan zijn de (hypotheek) rente en bepaalde kosten vaak aftrekbaar, maar moet je ook een bedrag bij het inkomen optellen (eigen woningforfait) waarover je belasting betaalt.  Aan de hand van een fiscaal plan beperk je deze heffing tot een mininum. 

Welke fiscale aspecten spelen een rol bij onroerend goed?

Bezit je onroerend goed in de vorm van een eigen woning of vakantiewoning? Of verhuur je vastgoed? Dan heb je te maken met verschillende belastingen (inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting, overdrachtsbelasting, omzetbelasting) Dan is het verstandig om een goede fiscale planning te maken. Dat geldt voor particulieren, maar zeker ook wanneer je ondernemer bent. Hoe maak je gebruik van je fiscale mogelijkheden?  

Spaargeld, beleggingen en verzekeringen

Hoe je je vermogen ook opbouwt: zo efficiënt mogelijk omgaan met de belastingheffing is essentieel. Spaargeld, beleggingen en (kapitaal)verzekeringen hebben hun eigen fiscale aspecten om rekening mee te houden. Dat kan behoorlijk complex zijn. Met een heldere fiscale routeplanning maak je optimaal gebruik van je voordelen en weet je zeker dat je niet teveel betaalt. 

Recente blogs over dit onderwerp

Bank- en spaarrekeningen? Fiscaal vermogensplan!

Het maken van een fiscaal vermogensplan breng rust en geeft inzicht in je mogelijkheden en doelen. Hoe je je vermogen ook hebt ondergebracht: er komt in fiscaal opzicht wel het een en ander bij kijken. In een fiscaal plan laten we je zien hoe je je vermogen fiscaal het best kan opbouwen. 

Tegoed op eigen bv

Heb je als dga een vordering op je eigen bv? Dan valt die vordering in box 1 onder de terbeschikkingstellingregeling (TBS-regeling). Dat kan fiscaal ongunstig zijn. En dus meer geld kosten! Hoe regel je dat het best? 

Hypotheek aflossen?

Is het verstandig je hypotheek af te lossen? Of toch om een deel te laten doorlopen? Dat is meestal afhankelijk van je situatie en kan fiscaal verschillende gevolgen hebben. Wij kunnen het je exact voorrekenen. 

Levensverzekering

De fiscale regels met betrekking tot kapitaalverzekeringen – zoals een levensverzekering of een kapitaalverzekering eigen woning – zijn best complex. Hoe kun je fiscaal aantrekkelijk sparen?  

Leningen en hypotheken

Voor je eigen woning kun je hypotheekrente aftrekken van de belasting. En ook geld dat je leent bij bijvoorbeeld familie en kan renteaftrek gelden. Maar wat zijn de regels? En welke fiscale consequenties heeft bijvoorbeeld het oversluiten, of het in het buitenland afsluiten van een hypotheek? Met een fiscale routeplanning hou je overzicht en neem je de fiscaal meest gunstige beslissingen.

Hypotheken & leningen

Als je een eigen woning bezit heb je waarschijnlijk een hypotheek. Dan heb je meestal recht op hypotheekrenteaftrek. Het fiscale voordeel van deze aftrek is de afgelopen jaren flink afgenomen. In onze fiscale planning schenken we aandacht aan de beste fiscale manier om de hypotheek af te lossen op het juiste moment. Hoe zit dat bij jou?  

Hypotheek bij eigen bv

Het is mogelijk om een hypotheek te financieren vanuit de eigen bv. Dan los je je hypotheek niet af aan de bank, maar aan je eigen bv. Veel dga’s vinden de hypotheek van de bv een prettige manier van fiscale planning. Fiscaal voordeel van de renteaftrek in privé wordt gecombineerd met een aantrekkelijke ‘belegging’ door de bv. Niet zonder reden dat we deze mogelijkheid altijd goed bekijken in het plan. Wij checken of dit ook voor jou een goede oplossing is. 

Lening bij eigen bv

Wil je geld lenen van je eigen bv? Dan moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Voldoe je daar niet aan? Dan zou de lening kunnen worden beschouwd als inkomsten en betaal je er belasting over. Samen stellen we de beste manier vast om de lening fiscaal zo gunstig mogelijk af te lossen.  

Schenken en erven

Veel particulieren en ondernemers krijgen er vroeg of laat mee te maken: erf- en schenkbelasting. Veel mensen willen weten hoe ze beslissingen over schenken en erven fiscaal zo gunstig mogelijk kunnen nemen. De Fiscale Routeplanner brengt in beeld wat voor jou de beste keuzes zijn. Lees ook de artikelen die ik erover heb gepubliceerd.

Wat zijn de belastingtarieven momenteel? En tot welk bedrag is een schenking tegenwoordig belastingvrij?

Schenken en erven

Goed vermogensbeheer is: kijken naar de toekomst. Ook naar de toekomst van de volgende generatie. Voor het schenken van vermogen bestaan verschillende fiscale vrijstellingen. En hoe zit het dan met erfbelasting? Welke oplossing is daarvoor fiscaal het meest gunstig? Ik kan je helpen bij het nemen van de juiste beslissingen. In je fiscale planning neem ik uiteraard de schenk- en erfbelastingaspecten mee!