Hoe haal je straks maximaal inkomen uit pensioen?

Plan je pensioen fiscaal zo gunstig mogelijk!

Hoe kan ik mijn pensioen fiscaal gunstig regelen?

Die vraag krijg ik vaak. Weet je precies hoe jouw pensioen is geregeld? Zodra je met pensioen gaat verandert er in fiscaal opzicht nogal wat. Voor pensioenen geldt weliswaar een fiscaalvriendelijk regime, maar dat is wel afhankelijk van hoe je dat hebt geregeld. Ik help je met met een goede fiscale routeplanning. Dan weet je zeker dat je onbezorgd van je pensioen kunt genieten.

Fiscale routeplanning pensioen

Speciaal voor particulieren en ondernemers die hun ouderdag goed willen voorbereiden, heb ik de Fiscale Routeplanner pensioenen ontwikkeld. In een gedegen fiscaal routeplan maken we inzichtelijk hoe je de opbouw van vermogen voor een zonnige oudedag zo goed mogelijk regelt!

  • Fiscale routeplanning voor je pensioen. Maak de beste keuzes!
  • Lijfrenteverzekering. Hoe zit dat fiscaal?
  • Is banksparen voor jou de beste optie?
  • Strak krijg ik aow. wat verandert er dan in mijn inkomen?

Lijfrenteverzekering? Hoe regel je dat fiscaal?

Een lijfrente is een mooie methode om belastingvriendelijk te sparen voor extra pensioen. Wat gebeurt er als je lijfrente vrijkomt? Wat is fiscaal de meest gunstige manier om dat te regelen? Ook dat is verstandig om mee te nemen in een heldere fiscale planning. Dan weet je ook later precies waar je aan toe bent! 

“Ik help je fiscaal zo vriendelijk mogelijk te sparen voor later.”

Banksparen voor je pensioen

Wij zijn fan van banksparen. Dat is fiscaal vriendelijk sparen voor de oudedag op een geblokkeerde bankrekening. De inleg levert je een fiscale aftrekpost op. Belasting betalen doe je op het moment dat je uitkeringen gaat opnemen uit het banktegoed. Goed gepland? Dan is de teruggave op de inleg hoger dan de heffing op de uitkering. Lekker toch? 

Meesters in fiscale routeplanning!

STARTPUNT

In een goed gesprek stellen we je financiële en fiscale vertrekpunt vast.

BESTEMMINGEN

Zonnige oudedag?
Hypotheek aflossen?
Wereldreis? Eerder stoppen?

RICHTINGEN

Kies je de juiste fiscale
wegen? Hoe bereik je jouw
bestemming het best?

ROUTEPLAN

We brengen de fiscaal
en financieel optimale route voor je in beeld.

VAN START!

Goed voorbereid van start
met de beste route naar
fiscaal gunstig resultaat!

AOW. Maak gebruik van je rechten!

Heb je – al dan niet samen met je fiscaal partner – recht op AOW? Dat heeft gevolgen voor je inkomstenbelasting en premie volksverzekeringen in box 1. Je krijgt een andere belastingtarieven en heffingskortingen. Het kan ook gevolgen hebben voor de toeslagen die je ontvangt. En komt opname in een zorginstelling in beeld, dan kun je bijvoorbeeld allebei recht hebben op de alleenstaande ouderenkorting.  Wil je zeker weten dat je optimaal gebruik maakt van de fiscale mogelijkheden die je hebt, maak dan vrijblijvend aan afspraak met ons voor een adviesgesprek. Met koffie, uiteraard.

Over Juist! Meesterfiscalisten

Oprichter van Juist! Meesterfiscalisten is Mr. Patrick Esselink. Innovatieve en ervaren meester in fiscaal-juridisch advies. En voor alle duidelijkheid: Patrick is bepaald geen ‘stoffige jurist’, maar juist een toegankelijke adviseur. Helder en duidelijk. Een betrokken professional die weet waar hij over praat en je helpt met creatieve oplossingen.